Forside

Basketry er en uge med undervisning fra dygtige kurvemagere, kunstnere, pileflettere i Danmark og England.

Rammen er en af  Danmarks smukkeste øer, Lyø, der ligger i det smukke sydfynske øhav.

Klik ind og se om der ikke skulle være et kursus der passer til dig, men skynd dig, der er ikke mange pladser tilbage.

Start søndag aften den 3 juli 2016 og slut fredag den 8 juli 2016 ( uge 27) til middag.

I denne uge er der focus på flet, på Lyø med 4 dygtige instruktører. Steen Madsen underviser i forskellige kurve i pil, Ane Lyngsgaard vil vise jer hvordan man fletter asymmetriske kurve.  Bent Vinkler tager jer med ud i naturen, hvor I skal finde og flette med ilanddrevet træ, tang, græs osv..  Tim Johnson kommer igen på 3 år til Sydfyn og med sit smittende engagement, viser Tim hvilke planter på øen, der kan flettes med og laves bl.a. til tasker. Tim viser os også hvordan kogning af pilebark over bålet, kan bruges til smukke effekter i taskerne. Det bliver en uge hvor vi skal være sammen i dette dejlige flettemiljø. Samtidig skal vi være på denne smukke ø, Lyø, der ligger i trekanten Lyø, Avernakø og Bjørnø i Der sydfynske øhav lige syd for Faaborg.

Det er også dejligt inspirerende , at være sammen med andre , der ligesom en selv, kan blive betaget af smukke kurve; formerne, farverne og de teknikker der er anvendt. Der skal udveksles ideer …….

Kvaliteten af arbejdet med materialerne og kurvene skal til stadighed højnes. Vi skal holde fast i de gamle kurvetraditioner og teknikker og derved kunne udvikle nye ideer, der holder.  Det er ved at mødes og arbejde med naturmaterialerne og teknikkerne,  at vi får mulighed for holde fast i de værdier som ligger gemt i det smukke gamle håndværk, som kurvemageri er.

Det bliver en uge med inspiration og samvær. Vi starter hver dag med at mødes efter morgenmad til morgensang, inden vi går ud på holdene. Igen ved aftenskaffe/the mødes vi til  aftensang  og et lille oplæg evt.fra en instruktør.

Ugen er arrangeret af Agnete Diemer.

Evt. Spørgsmål angående kurset, kost eller indkvartering direkte til : mail@agnetediemer.dk  Tlf: 27438004.  www.agnetediemer.dk